QUI SOM

Fem Manresa som una candidatura municipalista de l’esquerra transformadora nascuda el gener de 2019. Som presents a l’Ajuntament de Manresa amb 3 regidores de les 25 que conformen el consistori, on fem una tasca d’oposició i control del govern municipal, sent propositives per assegurar unes condicions de vida dignes per a totes les manresanes. Perquè, des del carrer fins a les institucions, estem compromeses amb fer de Manresa una ciutat per viure-hi, i no per sobreviure-hi, treballant per un canvi de rumb en les polítiques municipals.

El nostre model de ciutat posa la vida de totes les persones al centre, apostant realment per garantir que totes les manresanes tinguem els drets bàsics garantits, des d’un sostre digne, passant per l’educació, el treball fins la salut física i mental. Defensem una Manresa on es vetlli pel benestar de les persones, fent arribar serveis públics i de qualitat a tots els barris, promovent l’empoderament, les cures, el suport mutu i la creació de comunitat; una Manresa on es deixi de banda l’individualisme al qual ens vol abocar el sistema capitalista, volent-nos aïllades, soles i obedients.

Defensem una ciutat que, davant l’emergència climàtica, treballi per una major autosuficiència, potenciant aspectes com la sobirania alimentària, sobirania alimentària, donant valor a la producció agroecològica de la ciutat, afavorint la comercialització de qui manté viu el regadiu de l’Anella Verda, i creant nous circuits curts per generar llocs de treball de qualitat. Una ciutat feta per a les persones, on la prioritat sigui el vianant, els cotxes passin a un segon o tercer pla i s’aposti seriosament per un transport públic eficient i assequible, tant pels desplaçaments dins de la ciutat, com cap als altres pobles del Bages i cap a altres comarques; amb espais verds i oberts, on puguem viure i relacionar-nos lliurement.

Volem una Manresa que afronti la seguretat des d’una perspectiva humana i integral, abordant les múltiples causes de la percepció d’inseguretat. No vendrem receptes electoralistes, basades en la mà dura i el control social i demostrades fracassades arreu del món; i és que inflar els recursos policials mentre es degrada l’educació i la sanitat pública o es fa cada cop més difícil l’accés a un habitatge digne és perpetuar els problemes. Només amb les necessitats materials i socials de les manresanes cobertes, erradicant la desigualtat i la segregació social, garantint uns barris vius i un espai públic pensat per la gent, i apostant seriosament per la mediació i la prevenció farem una Manresa on totes ens puguem sentir segures.

D’esquerra a dreta, les regidores de Fem Manresa a l’Ajuntament: Gemma Boix, Roser Alegre i Jordi Trapé.