Fem Manresa comença un cicle de xerrades
per debatre sobre el model de ciutat

Al cicle «Com fer de Manresa una ciutat per viure-hi» es parlarà d’espai públic, urbanisme, educació, llengua, planificació econòmica i seguretat.

Fem Manresa organitzem, entre el 13 d’abril i el 9 de maig, un cicle de sis xerrades temàtiques per parlar i debatre sobre el model de ciutat. El cicle, que porta per títol “Com fer de Manresa una ciutat per viure-hi” (recollint el lema de campanya), abordarà diferents temàtiques que considerem centrals per poder fer una ciutat on tothom pugui viure-hi dignament. Així, es parlarà sobre espai públic, urbanisme, educació, llengua, planificació econòmica i seguretat

La primera de les xerrades, amb el títol i pregunta “Superilles a Manresa? Repensem un espai públic al servei de la gent”, tindrà lloc el proper dijous 13 d’abril a les 18.30h a la plaça de la Pau, al barri de la Font dels Capellans. Amb aquest primer acte, es vol debatre sobre l’ús de l’espai públic i la mobilitat a peu, comptant amb la participació de Pau Avellaneda -geògraf especialitzat en geografia urbana i especialment en l’espai públic, la mobilitat activa i els col·lectius vulnerables a la mobilitat- i Roser Alegre -regidora i alcaldable de Fem Manresa-, que parlarà sobre com és viscuda la mobilitat a Manresa i la proposta de la candidatura per tenir carrers més pacificats.

A continuació, podeu consultar el calendari complet del cicle de xerrades «Com fer de Manresa una ciutat per viure-hi»:

  · Dilluns 17 d’abril – «Com recuperem la ciutat? L’urbanisme com a eina de transformació social».

  · Dijous 20 d’abril – «Escoles diverses, ciutat cohesionada. Combatre la segregació escola per fer una Manresa més justa».

  · Dissabte 22 d’abril – «Llengua i comunitat. El català com a eina de cohesió social».

  · Dijous 4 de maig – «Una economia amb futur. Un model que neixi del territori i pel territori».

  · Dimarts 9 de maig – «Com construïm vides segures? Cap a una política de seguretat humana i integral».